Selvom Rikke Holm lider af mave-tarmsygdommen IBS, lever hun et aktivt liv fyldt med sund mad og motion i massevis. Vi har derfor mødt hende til en snak om, hvordan hun holder sig aktiv på trods af sygdommen.

Hvor stammer din passion for træning fra?

“Min passion for træning er kommet i takt med en livsstilsforandring, tilbage i 2007, hvor jeg tabte mig 8 kg på en måned, udelukket ved en kostændring. Først i 2010 begyndte jeg at træne. Her startede jeg med almindelig holdtræning og blev senere rigtig glad for styrketræningen”.

Hvad dyrker du mest-løb eller styrke?

“Min træning varier meget i forskellige perioder og afhænger af, om jeg træner op til et løb. Men styrketræningen har på den lange bane altid fyldt mest. Jeg har også dyrket yoga i 4 års tid, som også kommer mere og mindre ind i programmet i perioder”.

Hvordan holder du motivationen?

“Træning og kost er ikke kun et middel til en flot krop, det er nøglen til, at min hverdag kan hænge sammen. Jeg elsker at stå skarpt, føle mig godt tilpas i min krop og at have synlige mavemuskler, men det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er at have en kampklar krop. Hvis jeg ikke spiser korrekt og springer træningen over, mister jeg energi, overskud, får maveproblemer, luft, diarré— skiftevis med forstoppelse og influenzaligende symptomer”.

Har du nogen mål med din træning?

“Ja! At leve et aktivt og langt liv uden livsstilssygdomme. Jeg vil gerne løbe flere løb, måske lave noget tri engang og udvikle min styrke i hele kroppen.Men for mig er målet med træningen at have en stærkt og sygdomsfri krop på det lange løb”.

Hvad er dine ynglingsprodukter fra LinusPro?

“Det er helt klart Banan/chokolade proteinbaren, og så WHEY100 proteinpulver med smag af vanilje“.

Hvor højt går du op i at spise sundt?

“Meget! Jeg giver min krop det bedste mad for at kunne yde mit bedste på alle fronter i livet. Min IBS kræver en helt specifik diæt (foodmap, red.) og på den baggrund, spiser jeg ikke hvad som helst. Men når det er sagt, forbrænder jeg også utroligt mange kcal, så jeg spiser også kage, is og burgere”. 

Kunne du finde på at følge en kostplan?

“Ja det kunne jeg godt. Jeg er selv uddannet kostvejleder og ved, at en kostplan ikke nødvendigvis behøver at være en slankekur”. 

Se også: LinusPro opskrifter

Har du en proteinopskrift, du gerne vil dele?

“Denne formiddag blev der spist pandekager, lavet på jordbærprotein efter min løbetur”.

“Opskrift lyder således”

Ingredienser:
1 æg
15 g LinusPro Whey100 proteinpulver med jordbærsmag
15 g hirseflager
1 dl. mælk, 1,5 %
1⁄2 banan

“Ingredienserne mixes sammen og steges på panden. Serveres med hjemmelavet rabarbergrød og peanutbutter.”

Hvad siger dine kæreste til, at du træner så meget?

“Min kæreste støtter mig på alle fronter, han har af alle oplevet, hvordan træningen og kosten også er medicin for min mave. Derfor har han også meget bedre forståelse for, hvorfor jeg prioriterer træning så højt”.

Hvad er det bedste ved at træne?

“Jeg hører tit, at jeg er et enormt overskudsmenneske, altid glad og positiv. Det er helt sikkert træningen og min kost, som er med til det. Jeg gør ofte de ting, som folk drømmer om, og forsøger at leve mit liv fuldt ud”.

0