Vores CrossFit-atlet, Klaus Uggerhøj, har lavet en anmeldelse af to forskellige vægtløfningssko, nemlig Adidas Power Perfect II Vs. Adidas AdiPower. Kluas forklarer, hvordan skoen kan have indflydelse på din træning. Jeg har lavet en kort anmeldese af Power Perfect II og den nyere model, AdiPower, i forhold til CrossFit. Jeg er ikke gået i tekniske detaljer med f.eks. materialet og teknikken bar løft med vægtløftningssko, men anmeldelsen omhandler blot min praktisk erfaring med de to vægtløftningssko fra Adidas.

Mange overvejer både i alm. fitnesscentre og i CrossFit-boxen om de skal anskaffe sig et par vægtløftningssko. Det korte svar er: Ja. Hvis du virkeligt gerne vil være sikker på du rykker dig maksimalt i dine løft (f.eks. squat), så ja, en vægtløftningssko vil muligvis hjælpe dig på vej. Vægtløftningskoens hårde hæl giver dig evenen til at have bedre kontakt med jorden og dermed have et bedre afsæt til at håndtere vægten. Hvor høj hælen skal være kommer helt an på din løftestil og din smidighed. Hvis du har en dårlig ankelmobilitet vil en sko med høj hæl kunne gave din smidighed meget.

Se også: LinusPro kreatinpulver

Jeg startede CrossFit på konkurrenceplan for ca. fire år siden, hvor jeg anskaffede mig Power Perfect II. Der gik hele tre år, før jeg skiftede Power Perfect med AdiPower, hvilket bekræfter dens holdbarhed og ikke mindst min tilfredshed med skoen. Power Perfect II er en god all-around sko, der både kan anvendes til vægtløftning, styrkeløft, adskillige workouts etc. I min optik er det fede ved denne sko, at den efter noget tid bliver blødere og mere fleksibel, hvilket gør, at bevægelser såsom double unders, box jumps og burpees også kan udføres i den.

Det kan blive ret nyttigt i workouts, hvor tunge løft også indgår medmindre, at man har ankelmobilitet som en to-årig og ikke nødvendigvis drager fordel af en sko med løftede hæl. En anden fordel ved Power Perfect II er dens brede ydersål, som understreger dens all-around egenskab,og gør den mere sikker og stabil at bevæge sig rundt i. Den eneste ulempe, som jeg oplevede ved denne sko, var, at den til sidst simpelthen bliver FOR blød og mør. Dette følte jeg især var en ulempe med henblik på vægtløftning, hvor jeg foretrækker en vis stivhed i materialet.

Efter ca. tre år med Power Perfect II var den som sagt blevet slidt, og jeg trængte derfor til et par nye sko. Jeg valgte at prøve kræfter med et par AdiPower, som jeg kun havde hørt positive anmeldelser om. Disse anmeldelser blev hurtigt bekræftede. AdiPower er ret anderledes i forhold til Power Perfect II, idet den efter min mening egner sig bedre til vægtløftning. Dette er naturligvis en smagssag, og jeg synes, AdiPower passer bestemt bedre til nogle mennesker end andre. Det, der dog slog igennem for mig, var, at denne model netop ikke havde den ulempe som Power Perfect II. Jeg har trænet i AdiPower i over et år nu, og den er næsten lige så stiv og robust, som da jeg trak i dem aller første gang. Dette føler jeg klart, at min vægtløftning drager fordel af. Det er ikke en sko, som jeg vil bruge i lige så mange alsidige workouts som eksempelvis med Power Perfect II, men efter at have dyrket CrossFit i ca. fem år har min ankel- og knæmobilitet udviklet sig til, at jeg nu ofte kan bruge mine flade Reebok Nanos til det uden at gå alt for meget på kompromis med effektiviteten.

Et andet punkt, hvor AdiPower også distancerer sig fra Power Perfect II, er, at skoen er forholdsvis smal. Har man en bred fod, skal man derfor overveje at købe den et halvt til et helt nummer større. Endvidere vejer denne model meget lidt kontra andre vægtløftningssko på markedet. Dette kan være en fordel, hvis man ikke kan undvære en sko med løftede hæl i en WOD med tunge squat-bevægelser og stadig gerne vil have en letvægtssko til at udføre triple unders, burpee backflips, freestanding handstand push-ups, pistols over the box, eller hvad man nu finder på nu om dage.

Se også: LinusPro Proteinpulver

På baggrund af min praktisk erfaring med begge modeller er min overbevisning, at Power Perfect II klart er en mere all-around sko, hvor AdiPower egner sig bedst til vægtløftning. Holdbarheden virker til at være bedre på AdiPower, men dette afspejles også i prisforskellen. Jeg synes, at man skal vælge sko ud fra, hvad skoen præcist skal bruges til og ikke mindst, hvilken der føles mest komfortabel.

Billeder:

PINIMG.COM