LINUSPRO BCAA smager fantastisk og indeholder meget mere end bare BCAA.

Produktet består af 4 stimulerende elementer; BCAA, cystin, C-vitamin og taurin. Den særlige kombination af alle 4 elementer bidrager både til øget muskelvækst og energi under træning. LinusPro BCAA er kort sagt et unikt produkt, som øger din præstationsevne ved en hver fysisk aktivitet.

4 Stimulerende effekter ved brug af BCAA:
 • Øger muskelstyrke
 • Udbedre muskelskader
 • Giver mere muskelstyrke
 • Øger muskeludholdenhed
Hvor meget og hvornår?

Vi anbefaler et indtag på 10 gram (en spiseske) blandet op med 250 ml vand. Brug gerne produktet inden og under træning! BCAA-pulveret er letopløseligt i vand.

BCAA

Kroppen kan selv producere de fleste aminosyrer, men har brug for 8 af dem igennem kosten. Disse kaldes de essentielle aminosyrer.

Branched Chain Amino Acids (BCAAs) er en betegnelse for tre af de essentielle aminosyrer: leucin, isoleucin og valin. Kroppen syntetiserer ikke disse aminosyrer selv, og derfor skal de indtages via kosten. Helt overordnet stimulerer BCAA proteinsyntesen og medvirker til øget muskelmasse og forbedret muskeludholdenhed. Derfor er BCAA et grundlæggende kosttilskud, der gavner alle idrætsudøvere.

Køb LinusPro BCAA HER!

Vi tilbyder derudover rådgivning i form af personlige kostplaner. Se nærmere HER.

Hvordan og hvorfor?

Under fysisk aktivitet sker der naturligt en øget transport af aminosyren tryptophan ind i hjernen. Tryptophan stimulerer syntesen af serotonin. Serotonin er et molekyle, der fremmer træthed og derfor medvirker hæmmende for dit potentielle træningsudbytte. BCAA og tryptophan benytter samme transportsystem ind i hjernen. Ved indtag af BCAA inden træning er transportsystemet fuldt optaget af BCAA. Dette forhindrer tryptophan i at komme samme vej, og dermed sænkes serotoninproduktionen, så du kan træne længere og mere intenst uden følelsen af træthed!

Leucin spiller ydermere en rigtig vigtig rolle i proteinsyntesen. Leucin aktiverer det såkaldte mTOR-protein bedre end alle andre aminosyrer. Proteinet mTOR er altafgørende for at stimulere proteinsyntesen. Derfor er leucin den mest potente aminosyre til at øge muskelvækst. Ved at stimulere proteinsyntesen hjælper leucin på samme vis med at udbedre muskelskader forsaget under træning.

Cystin

Cystin er ikke en essentiel aminosyre, men bruges med fordel som kosttilskud pga. sin positive effekt på antioxidanten glutathion. Cystin er en oxideret form af cystein og findes i høje koncentrationer i fordøjelsesenzymer, immunforsvarets celler, skelet, bindevæv, hud og hår. Aminosyren indgår i rigtig mange af kroppens processer og er derfor utrolig vigtig. Cystin er grundstenen i opbygningen af molekylet glutathion, hvilket er et tripeptid sammensat af de tre aminosyrer cystin, glycin og glutamin. De mange fordele ved cystin som kosttilskud bunder primært, i aminosyrens evne til at stimulere kroppens produktion af glutathion. Glutathion er en af de vigtigste antioxidanter, som kroppen har, men glutathion kan ikke indtages som oralt kosttilskud, da kroppen nedbryder det, inden det kan optages.

C-vitamin

C-vitamin eller L-ascorbinsyre er et essentielt vandopløseligt vitamin.

C-vitamin har rigtig mange gavnlige effekter på menneskekroppen. C-vitamin er bl.a. et betydeligt element for vores immunforsvar og vores generelle helbred. C-vitamin er med til at forebygge og bekæmpe oxidativ stress ved at neutralisere frie radikaler i vores krop. C-vitamin er derfor med til at give de bedste betingelser for en sund og rask krop. Derudover har studier vist, at C-vitamin i flere tilfælde har sænket biomarkørerne for muskelømhed og muskelskader.

KØB DIN C-VITAMINER VED LINUSPRO. SE MERE HER.

Hvordan og hvorfor?

Frie radikaler er små molekyler med en uparret elektron. På grund af den uparrede elektron søger de hele tiden elektroner fra andre molekyler. På den måde ødelægger frie radikaler kroppens normalt fungerende molekyler ved at stjæle en elektron fra dem. Det samme sker, når cyklen ruster, eller smørret harskner, for det er luftens frie radikaler, som reagerer her. Antioxidanter som f.eks. C-vitamin har mulighed for at afgive en elektron og kan derved neutralisere de frie radikaler. Efter neutraliseringen er de hidtil frie radikaler uskadeliggjorte, så alle kroppens processer kan fungere fejlfrit.

Taurin

Taurin er en naturligt forekommende organisk syre i mennesker og dyr. Taurin hjælper generelt set med stabilisering af kroppens cellemembraner. Derudover fungerer taurin som en antioxidant og indgår derved i flere af immunforsvarets sammenhænge. Taurin fungerer både i forbindelse med beskyttelse af diverse celler samt ved neutralisering af frie radikaler. Visse studier har påvist, at taurintilskud kan øge muskeludholdehed. Dette hænger formentlig sammen med taurins evne til at fjerne affaldsprodukter fra musklerne og/eller vedligeholde de korrekte kalciumniveauer. Dette forskningsområde er dog ikke fuldt belyst endnu.

 1. HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PUBMED/22569039
 2. HTTPS://ACADEMIC.OUP.COM/JN/ARTICLE/129/6/1102/4721899
 3. HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PUBMED/21297567
 4. HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PUBMED/18704484
 5. HTTPS://PUBCHEM.NCBI.NLM.NIH.GOV/COMPOUND/L-CYSTINE#SECTION=TOP
 6. HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PUBMED/18427418
 7. HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PUBMED/16948483
 8. HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PMC/ARTICLES/PMC2711783/
 9. HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PUBMED/19423840
 10. HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PUBMED/22855206
 11. HTTPS://WWW.SCIENCEDIRECT.COM/SCIENCE/ARTICLE/PII/0014299995007024