Proteinpulver til eliten

LinusPro Hydro Pro er et avanceret proteinpulver med markedets bedste biotilgængelighed. Hydro Pro er ikke bare et almindeligt valleproteinpulver, men et produkt, som hæver sig langt over standarden og som efter vores vurdering er det bedste proteinpulver på markedet lige nu. Hydro Pro er proteinpulver af højeste kvalitet, som har gennemgået en speciel behandlingsproces kaldet ”hydrolyse”. Behandlingsprocessen giver Hydro Pro en unik proteinstruktur, der reducerer restitutionstiden fra dage til timer. Produktet er veldokumenteret af videnskabelige studier, og derfor tør vi godt garantere, at LinusPro Hydro Pro både er præstations- og restitutionsfremmende hos elitesportsudøvere! 

Pr. 100 g Hydro Pro:
  • 74 g Protein
  • 20,1 g BCAA 
  • 42,4 g essentielle aminosyrer 

Læs mere om LinusPro Hydro Pro

Hvad er Hydro Pro?

LinusPro Hydro Pro er proteinpulver baseret på Lacprodan®Hydro.365 og indeholder 92% ultra- og mikrofiltreret valleproteinhydrolysat. I modsætning til andre proteinpulvere er Hydro Pro ikke udviklet med det formål at have et højt proteinindhold. I stedet er Hydro Pro udviklet for at øge optagelseshastigheden. Valleprotein har i lang tid været den fortrukne kilde til protein for sports- og idrætsudøvere pga. den unikke aminosyresammensætning og den hurtige optagelse i musklerne. Netop disse to faktorer har LinusPro forbedret markant, så Hydro Pro sætter en helt ny standard for proteinpulver. Den specielle behandlingsproces, hydrolyse, øger aminosyrernes biotilgængelighed. Hydrolysen er en form for for-fordøjelse af proteinerne, hvor proteinerne spaltes til mindre molekyler kaldet peptider. Peptider er kæder sammensat af op til 50 forskellige aminosyrer, og der skal mange peptidkæder til at danne et protein. Derfor skal kroppen ikke bruge den samme tid på at fordøje produktet, da processen allerede har fundet sted i hydrolysen. Nedenstående graf illustrerer tydeligt den store forskel i optagelseshastigheden mellem almindeligt valleprotein og hydrolyseret valleprotein:
 

Grafen illustrerer også, hvordan mængden af de forgrenede aminosyrer (BCAA) peaker allerede 30 minutter efter indtagelse af hydrolyseret valleprotein, hvorimod almindeligt valleprotein først peaker 60 minutter efter indtagelse. Derudover er den totale mængde af BCAA, der optages i blodbanen, klart større ved indtagelse af hydrolyseret valleprotein. LinusPro Hydro Pro har en helt særlig aminosyreprofil, hvor en stor del af indholdet (20 %) består af BCAA: leucin, valin og isoleucin.

BCAA indeholder blandt andet aminosyren leucin, som spiller en rigtig vigtig rolle i proteinsyntesen. Leucin aktiverer det såkaldte mTOR-protein bedre end alle andre aminosyrer. Proteinet mTOR er altafgørende for at stimulere proteinsyntesen. Derfor er leucin den mest potente aminosyre til at øge muskelvækst. Ved at stimulere proteinsyntesen hjælper leucin på samme måde med at udbedre muskelskader forsaget under træning.

Restitution

Restitution et nøgleelement for at maksimere udbyttet af din træning. Det er her, kroppen reparerer sig selv, så dine muskler bliver større og stærkere. For at optimere restitutionsprocessen, anbefaler vi at indtage en tilpas mængde hurtige kulhydrater (f.eks. LinusPro Energy Powder) sammen med din Hydro Pro-shake efter endt træning. Kombinationen af både kulhydrater og Hydro Pro inducerer en høj insulinkoncentration i blodbanen. Udover at regulere blodsukkeret stimulerer den insulinotrope effekt til øget glukoseoptagelse i muskelcellerne. På den måde genopfyldes musklernes energilagre med det samme, imens Hydro Pro sørger for optimal genopbygning af muskelfibrene. Det betyder, at dine muskler opnår en øjeblikkelig restitution, der gør dem fit for fight på rekordtid.

Kosttilskud kan ikke gøre det ud for en sund og varieret kost. Derfor tilbyder vi også kompetent rådgivning i form af personlige kostplaner. Se nærmere HER.

Hydro.365 studie med Team Danmark

Arla Foods Ingredients undersøgte i samarbejde med Aarhus Universitet og Team Danmark eventuelle positive effekter af valleprotein til professionelle idrætsudøvere. Studiet påviste, at hydrolyseret valleprotein (Lacprodan®Hydro.365) medvirker til bedre præstation og hurtigere restitution sammenlignet med en almindelig sportsdrik. Yderligere videnskabelig data påviste, at valleproteinhydrolysater er mere effektive end andre proteinsammensætninger brugt i almindelige proteinpulvere. Dette skyldes hydrolyseringsprocessen, som gør Lacprodan®Hydro.365 meget hurtigere optageligt for kroppen.

Selve undersøgelsen omfattede 18 elite-orienteringsløbere fra Team Danmark, som deltog i en uges træningslejr. Atleterne trænede 2 gange om dagen, bortset fra en enkelt hvilemorgen (13 trænings-sessioner i alt). Atleterne blev opdelt i to grupper med 9 mand i hver gruppe. Begge grupper fik den samme isokaloriske diæt. Den ene gruppe indtog en traditionel kulhydratholdig sportsdrik med elektrolytter før og efter hver træningssession. Den anden gruppe indtog Lacprodan®Hydro.365 før hver session og en almindelig sportsdrik efter hver træningssession sammen med Lacprodan®Hydro.365. Ved at indsamle spyt- og blodprøver hver morgen og efter den afsluttende løbetest kunne forskerne følge med i, hvordan de to grupper reagerede rent fysiologisk på kosttilskuddene.


Der blev foretaget en 4 km-løbetest inden træningslejren startede, og den blev gentaget efter endt træningslejr med 13 træningssessioner gennemført for at gøre resultaterne sammenlignelige. Resultaterne viste, at atleterne, der havde indtaget hydrolyseret valleprotein før og efter træning, klarede sig betydeligt bedre i den afsluttende løbetest. Disse atleter havde en gennemsnitlig forbedring på 17 sekunder, som vist på ovenstående figur3. Atleterne, som havde indtaget rene kulhydrater og elektrolytter, havde en gennemsnitlig tilbagegang på 3 sekunder. Blodprøver på atleterne påviste yderligere en reduktion i kreatin-kinase, som er en markør for muskelskader.

1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25029703

2http://www.hydro365.info/media/16842/Arla_HYDRO365_Infographic.pdf

3http://www.hydro365.info/media/16842/Arla_HYDRO365_Infographic.pdf