Af Natasha Hansen

 

Ingredienser

 

Bund:

  • 180 g Easis classic crunch
  • 20 g Whey100 proteinpulver med vaniljesmag fra Linuspro
  • 100 g becel let 

 

Citroncreme:

  • 3 stk. husblas
  • 2 stk. citroner
  • 110 g multisød fra Easis
  • 1 æg
  • 60 g becel let

 

Cheesecakemousse:

  • 1 stk. æggeblomme
  • 70 g Multisød fra Easis
  • 20 g proteinpulver med vanilje fra Linuspro
  • 200 g light flødeost 
  • 2 dl skyr
  • 1 spsk. citronsaft
  • 4 stk. husblas 

 

Citrongele:

  • 7 stk. husblas
  • 2 dl vand
  • 2 dl citronsaft-
  • 150 g multisød fra Easis 
  • 5-10 dråber gul frugtfarve 

 

Fremgangsmåde

 

Bund:

Start med at komme Easis Crunch i en minihakker og blend det godt. Tilsæt nu becel let og proteinpulver og blend det godt sammen igen. 

Tryk nu dejen dejen ud i en springform og sørg for at få det trykket helt ud i kanterne. Stil nu bunden på køl i minimum 1 time. 

 

Citroncreme:

Kom husblas i koldt vand i 15 minutter. Kom citronsaften fra de 2 citroner og revet skal fra 1 citron op i en gryde sammen med 55 g multisød og bring det forsigtigt i kog. Pisk nu æg og 55 g multisød godt sammen i en anden skål. Hæld nu den varme citronlage op i æggesnapsen og tilbage i gryden under grundig omrøring mens det varmer op.

Vrid husblas og vend det i gryden sammen med becel og rør det godt ud. 

Lad det køle lidt og hæld det over bunden og stil på køl i et par timer. 

 

Cheesecakemousse:

Læg husblas i en skål med kold vand i 15 minutter. Pisk æggeblomme med multisød. Vend herefter flødeosten i æggesnapsen og rør det godt. Tilsæt nu skyr og rør det i massen. 

Vrid husblas og kom i en skål med citronsaft og varm i micro ovnen i ca. 30 sekunder.

Vend 1-2 spsk. flødeostemasse i den varme citronsaft og vend det herefter i den anden skål med flødeostemassen. 

Hæld nu massen over den kolde bund med citroncreme og fordel den godt så den får en glat overflade. 

Stil på køl i 3-4 timer indtil moussen er stivnet. 

 

Citrongele:

Kom husblas i koldt vand i 15 minutter. 

Kog i mellemtiden vand, citronsaft og multisød op i en gryde. 

Opløs nu husblas i det lune citronlage.

Farv nu gelen gul med lidt frugt farve. Lad citrongelen tykne lidt inden den fordeles over kagen. Når den er tyknet hældes den forsigtigt over den iskolde mousse (moussen skal være helt stivnet). 

Lad nu kagen sætte sig på køl, gerne natten over. 

Nu pyntes kagen med ønsket

1