Crossfit træning er funktionel træning, der tager udgangspunkt i de bevægelser, vores krop oprindeligt blev skabt til at udføre: hop, skub, træk, kast, osv.

I crossfit bliver der lagt vægt på intensitet og variation, hvilket giver en super motiverende træning, da du altid bliver udfordret på nye måder og kroppen hele tiden bliver presset. Denne træningstype giver kroppen mulighed for at bevæge sig naturligt, i modsætning til eksempelvis maskinerne i fitness, som ”låser” kroppens bevægelse i bestemte baner. Dette er med til at øge intensiteten, da mange af kroppens muskler og led arbejder samtidig. Desuden mindsker det skadesrisikoen, da kroppen har frie bevægemuligheder og risikoen for overbelastninger er desuden mindre, da ingen muskelgrupper trænes på samme måde i længere tid.

Vil du blive klogere på andre træningsformer? Se vores træningsprogrammer lige her.

Prøv crossfit af!

Crossfit kan for nogle være grænseoverskridende at komme i gang med, da det præsenteres som hård og intensiv træning. Det er dog ”bare” at komme sig over skrækken og kaste sig ud i det – du vil se hurtige resultater, især kombineret med et godt proteinindtag, og du vil få en helt ny opfattelse af træning. Samtidig med at du helt sikkert vil komme til at mærke muskler, du ikke anede, du havde.

Dit crossfit træningsprogram

  • Armbøjninger – 20 gentagelser
  • Tuck Jump – 10 gentagelser
  • Lunges – 20 gentagelser i alt
  • Squat jump – 10 gentagelser
  • V-Ups – 10 gentagelser
  • Pause
  • Gentag serien
  • Pause
  • Gentag serien

Tuck jump og squat jump

Dette er to øvelser, der minder lidt om hinanden, men de har hver deres fordele. Når du laver en squat jump tager du udgangspunkt i en squat, men i stedet for at komme dybt i squattet, så laver du bevægelsen opad til et hop, som fortsætter direkte ned i endnu en squat. Du får altså et flow hvor du kommer ned i en squat og op i et hop og ned igen. Det giver både den styrke du kender fra en almindelig squat, men også rigtig god konditionstræning. Et tuck jump er et hop på stedet, hvor du får bøjer benene i luften, og får dem med op under kroppen. Det betyder, at du er aktiv i hele hoppet. Du skal ikke bare op i luften, du skal også få underkroppen aktivt med op, og “tucket” sammen op mod maven.

V-Ups

En V-Up er den klassiske mavebøjnings mere effektive og aktive storebror. Du ligger på gulvet med strakte arme og ben. Armene langs gulvet væk fra kroppen. Du suger navlen ind og løfter herefter arme og ben. Du ruller op på bagdelen ved at fortsætte arme og bens bevægelse til de danner et V og til du rører fødderne med hænderne. Vend på kontrolleret vis tilbage til flad position, men uden at du rører gulvet fuldstændigt. Du holder spændingen, og går igen op i et V.

crossfit træning