Af Natascha Hansen

Til 6 stk. donuts skal du bruge følgende: 

(I en donut UDEN pynt er der henholdsvis 94 kcal, 8,6 g carbs, 10 g protein og 2,3 g fedt)

 

Dej:

  • 30 g Linuspro neutral vegan proteinpulver 
  • 30 g hvedemel 
  • 5 g sukrin 
  • 5 g bagepulver 
  • 1 medium æg
  • 40 g æggehvide 
  • 135 g sukkerfri æblemos 
  • 2-3 dråber mandel essens 
  • 20 g frosne blåbær

 

Frosting 1 med bær: 

  • 20 g light flødeost 
  • 7 g Linuspro whey100 proteinpulver med jordbærsmag
  • 5 ml skummetmælk
  • 2-3 dråber easis sød
  • 6 frosne blåbær 

 

Frosting 2 med saltet karamel: 

  • 20 g light flødeost 
  • 7 g Linuspro whey100 med Saltet karamel smag 
  • 5 ml skummetmælk 
  • 1/2 tsk kakaopulver 
  • 2-3 dråber easis sød 

 

Fremgangsmåde: 

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader (almindelig varme). 
  • Kom tørre ingredienser(proteinpulver, hvedemel,sukrin og bagepulver) til donutdejen i en skål. 
  • Bland det godt sammen. Tilsæt nu æg, æggehvide, æblemos og mandelessens i de tørre ingredienser. Sørg for at få det blandet godt sammen til en ensartet dejmasse. 
  • Tag nu din donutform og smør den med lidt smør – fordel derefter dejen i 6 af formene. 
  • Tryk nu forsigtigt 20 g frosne blåbær ned i 3 af donutsene. 
  • Bag dem nu midt i ovnen ved 175 grader i ca 12-14 minutter. Hold øje med at de ikke bliver for mørke. 
  • Når de er bagt færdig tages de ud og køles af.
  • Mens de køler af, kan du lave de 2 frostings. 
  • Brug 2 forskellige skåle til at blande dine frostings. 
  • Ved begge frostings piskes flødeost, mælk, proteinpulver, sødme godt sammen. Til den ene tilsættes 6 blåbær og til den anden tilsættes kakaopulver. 
  • Når donutsene er kølet af , dypper du dem med blåbær i bær frosting og de neutrale donuts dyppes i karamel frosting. 
  • Nu kan du pynte med ønsket pynt.
1