Af Natascha Hansen

Til 10 mini kajkager skal du bruge følgende ingredienser: 

Bund:

  • 1 æg
  • 35 g Easis multisød 
  • 60 g hvedemel 
  • 20 g Whey100 fra @linusprodk med vaniljesmag
  • 1/2 tsk bagepulver 
  • 5 dråber vanilje drops 
  • 1/2 dl skummetmælk 

Smørcreme:

  • 75 g becel let 
  • 60 g Easis florsød
  • Lidt citron saft
  • 30 g Whey100 fra @linusprodk med jordbærsmag 
  • Lidt rød frugtfarve 

Marcipan: 

  • 130 g @easis_udentilsatsukker marcipan 
  • 1 spsk Easis jordbærmarmelade 
  • 2 spsk Easis Florsød
  • Lidt grøn frugtfarve 
  • 10 g mørk chokolade 

 

Fremgangsmåde: 

  • Start med at piske æg og multisød luftigt. Tilsæt mel, proteinpulver, bagepulver, vaniljedrops og mælk. Pisk det godt til en ensartet dejmasse. Fordel nu dejen i 10 silikone muffinsforme. Bag dem i ca 8 minutter ved 200 grader. 
  • Mens dejen er i ovnen, laves smørcremen. 
  • Pisk Becel let, flormelis, citronsaft, proteinpulver og rød frugtfarve sammen til en blød og cremet masse. 
  • Stil smørcremen på køl. Tag nu bundene ud af ovnen og lad dem køle af.
  • Mens cremen er på køl og bundene køler af farves marcipanen. 
  • Ælt 125 g af marcipanen sammen med florsød og grøn frugtfarve. 
  • 5 g marcipan æltes med rød frugtfarve. 
  • Rul nu den grønne marcipan ud i ca 2 mm tykkelse og udstik 10 cirkler på ca 10 cm i diameter. 
  • Tag nu smørcremen fra køl. 
  • Fordel marmeladen på bundene og smør cremen ud på bundene. 
  • Forsøg at fordel smørcremen så det danner en lille top. 
  • Tag en cirkel grøn marcipan og kom det om kagen. Skær marcipanen til i bunden så du får en jævn kant.
  • Stil dem nu på køl igen. 
  • Smelt chokoladen i microovnen i 30 sekunder. Form 10 tunger ud af den røde marcipan. 
  • Tag kagerne ud fra køl og skær et lille snit til munden og sæt en marcipantunge deri. 
  • Lav øjne på alle kagerne med det smeltede chokolade. 
  • Nu er kagerne klar til servering – hvis de først skal bruges senere skal de opbevares på køl indtil de skal bruges

 

1