Sunde Enchiladas m. protein crepes

Af Carolina Verando

En enchilada er en tortilla eller pandekage rullet rundt om en fyldning og dækket med en velsmagende sauce. Enchiladas kan fyldes med lige det fyldt, man ønsker og lave lige præcis den smagskombination, som man ønsker. 

Det er meget simpelt at lave en enchilada. Den kan laves af stort set alle slags rester, og du kan mixe lige præcis det fyld, som du ønsker. Det er en rigtig hyggelig måde at spise på – når alle laver sin egen enchilada. 

I videoen viser Carolina, hvordan det simpelt og hurtigt kan laves. I opskriften har hun bl.a. brugt proteinpulver fra LinusPro og til selve fyldet, har hun kogt noget kylling, som bliver revet i strimler. Dette er blot et forslag, som du kan tage og udvælge og tilvælge forskellige ingredienser. 

 

Ingredienser:
 
65 g LinusPro WHEY100 Proteinpulver Neutral Smag
3 æg
100 ml mælk
3 Kyllingebryst (ca. 600g)
1 1/2 spsk. olivenolie
150 g rødløg 
100 g Squash
120 g Gulerod
400 g hakkede tomater
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
1 tsk hvidløgspulver
1 1/2 tsk taco mix
2 mozzarella 
Salt
Peber
 
Fremgangsmåde:
 
1. Start med at piske proteinpulver, mælk og æg (et æg ad gangen) indtil dejen er helt glat og fri for klumper.
 
2. Varm en pande godt op og smelt lidt smør. Steg pandekagerne i 1-2 minutter på begge sider eller indtil de er gyldne. Sæt til side, når alle pandekagerne er klar.
 
3. Tag en gryde, og kom kyllingebryst i. Kom lidt salt og peber på kyllingen og hæld herefter vand i gryden til kyllingen er helt dækket. 
 
4. Kog kyllingen i ca. 20-25 minutter. Start med høj varme og når vandet begynder at koge, kom låg på og kog ved middel varme. 
 
5. Mens kyllingen koger, varm en pande op med 1 1/2 spsk olivenolie. 
 
6. Kom finthakket rødløg i, og steg til de er helt bløde (ca. 4). Kom herefter squash i, og steg i 2-3 minutter. Kom herefter gulerødderne i og steg i 2-3 minutter. 
 
7. Når grøntsagerne er bløde kom de hakkede tomater og krydderier i og lad simre i 3-4 minutter eller indtil kyllingen er klar.
 
8. Tag kyllingen ud af gryden og begynd at trække kødet fra hinanden med to gafler. 
 
9. Når dette er gjort, tænd ovnen på 200°C .
 
10. Kom 2/3 af tomatblandingen (løg, squash, gulerødder osv) i kyllingen og gem 1/3 af sovsen til når det hele skal samles.
 
11. Nu skal vi samle pandekagerne. Kom lidt kylling og lidt mozzarella i hver pandekage og kom dem i en fad. Når alle pandekagerne er fyldte, toppes de med lidt kylling, lidt sovs, og lidt mozzarella. 
 
12. Bag i ovnen i ca. 10-15 minutter eller til osten er smeltet. Velbekomme!!
 

Carolina Varando
Latest posts by Carolina Varando (see all)