Af Natasha Hansen

Protein citron muffins med et strejf af påske Til 6 stk. muffins skal du bruge følgende:

 

Muffindejen: 

  • 30 g havregryn 
  • 30 g Whey100 proteinpulver fra @linusprodk med vaniljesmag 
  • 60 g skyr
  • 1 æg
  • 20 g multisød fra @easis_udentilsatsukker 
  • 5 g bagepulver
  • 5-10 dråber vaniljeessens
  • Saften fra 1 citron
  • Skal fra 1/2 citron
  • 30 g revet marcipan fra @easis_udentilsatsukker 

 

Glasur: 

  • 60 g light flødeost
  • 50 g Florsød fra @easis_udentilsatsukker 
  • 1-2 spsk citronsaft 
  • 15 g kokosmel
  • Et par dråber gul frugtfarve 

 

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.

Blend havregryn til mel.

Riv marcipan groft på et rive jern og kom det i en skål. 

Riv citronskal og pres saften uf af citronen og kom ned til marcipanen. Kom de resterne ingredienser til muffindejen i skålen og tilsæt det blendet havregryn og pisk det godt sammen til en glat og ensartet masse. 

Fordel nu dejen i 6 muffinsforme (gerne silikoneforme).

Bag nu muffinsene midt i ovnen i ca 10 minutter. 

Når kagerne er bagt færdig stilles de på køl til afkøling. 

Nu skal glasuren laves.

Pisk flødeost, Florsød, citronsaft godt sammen. Tilsæt citronsaft til ønsket konsistens. 

Bland nu noget gult frugtfarve i kokosmelet. 

Kom glasuren på de afkølede muffins og drys lidt gult kokosmel på toppen af muffinsene. 

1