Af Natascha Hansen
Til 6 stk. donuts skal du bruge følgende:
(I en donut UDEN pynt er der henholdsvis 94 kcal, 8,6 g carbs, 10 g protein og 2,3 g fedt)
Dej:
- 30 g Linuspro neutral vegan proteinpulver
- 30 g hvedemel
- 5 g sukrin
- 5 g bagepulver
- 1 medium æg
- 40 g æggehvide
- 135 g sukkerfri æblemos
- 2-3 dråber mandel essens
- 20 g frosne blåbær
Frosting 1 med bær:
- 20 g light flødeost
- 7 g Linuspro whey100 proteinpulver med jordbærsmag
- 5 ml skummetmælk
- 2-3 dråber easis sød
- 6 frosne blåbær
Frosting 2 med saltet karamel:
- 20 g light flødeost
- 7 g Linuspro whey100 med Saltet karamel smag
- 5 ml skummetmælk
- 1/2 tsk kakaopulver
- 2-3 dråber easis sød
Fremgangsmåde:
- Start med at tænde ovnen på 175 grader (almindelig varme).
- Kom tørre ingredienser(proteinpulver, hvedemel,sukrin og bagepulver) til donutdejen i en skål.
- Bland det godt sammen. Tilsæt nu æg, æggehvide, æblemos og mandelessens i de tørre ingredienser. Sørg for at få det blandet godt sammen til en ensartet dejmasse.
- Tag nu din donutform og smør den med lidt smør – fordel derefter dejen i 6 af formene.
- Tryk nu forsigtigt 20 g frosne blåbær ned i 3 af donutsene.
- Bag dem nu midt i ovnen ved 175 grader i ca 12-14 minutter. Hold øje med at de ikke bliver for mørke.
- Når de er bagt færdig tages de ud og køles af.
- Mens de køler af, kan du lave de 2 frostings.
- Brug 2 forskellige skåle til at blande dine frostings.
- Ved begge frostings piskes flødeost, mælk, proteinpulver, sødme godt sammen. Til den ene tilsættes 6 blåbær og til den anden tilsættes kakaopulver.
- Når donutsene er kølet af , dypper du dem med blåbær i bær frosting og de neutrale donuts dyppes i karamel frosting.
- Nu kan du pynte med ønsket pynt.