Af Natascha Hansen
Til 8 fastelavnsboller skal der bruges følgende:
Fastelavnsbolledej:
- 75 ml skummetmælk
- 90 g becel let
- 15 g gær
- 20 g Easis perfect multisød
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 æg
- 1 knivspids salt
- 25 g Vegan Soja proteinpulver fra @linusprodk
- 215 g hvedemel
Proteincreme:
- 1 æg
- 2,5 dl skummetmælk
- 40 g Easis perfect multisød
- 3 tsk Whey100 Salted Caramel fra @linusprodk
- 1 spsk Maizena
Glasur:
- Sukrin melis
- Evt kakaopulver eller easis hindbær marmelade
- Lidt vand

Fremgangsmåde:
- Start med at smelte Becel i en gryde. Når dette er smeltet tilsættes mælken. Lad det køle lidt af. Smuldre nu gæret i blandingen og rør indtil gæret er opløst.
- Tilsæt multisød, kardemomme, æg, salt og proteinpulver.
- Rør indtil det bliver ensartet.
- Nu tilsættes melet lidt efter lidt under grundig røring.
- Når dejen begynder at blive fast, begynder du at ælte den med hænderne.
- Ælt den i 10 minutter – hvorefter du sætter den tildækket til hævning i ca 1 time.
- Imens dejen er til hævning laves proteincremen.
- Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde.
- Varm ingredienserne op og rør grundigt indtil det koger.
- Rør det indtil det begynder at tykne. Tag af varmen og stil det cremen på køl.
- Når dejen har hævet færdig, rulles den ud i en stor firkant. Del nu den store firkant i 8 lige store firkanter.
- Nu fordeles der ca 1 spsk creme på hver firkant.
- Fold dem ved at ligge hvert hjørne ind mod midten. Sørg for at lukke dem godt til.
- Kom dem på en beklædt bradepande og lad hæve tildækket ydeligere 30 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader og bag bollerne i ca 15 minutter, til de bliver gyldne.
- Når de er kølet af, laves glasuren ved at blande sukrin melis med vand og evt tilsætte enten kakaopulver eller sukkerfri hindbærmarmelade.
TIP: Der kan evt. tilføjes lidt ekstra fyld i bollerne sammen med cremen – jeg har tilføjet lidt chokolade og lidt easis marmelade.