Af Natascha Hansen

Denne portion giver 20 stk.  Du skal bruge følgende: 

 

DEJ

  • 2,5 dl mælk
  • 55 g becel let
  • 20 g gær
  • 1 lille tsk. salt
  • 50 g easis multisød 
  • 500 g hvedemel
  • 50 g proteinpulver Whey100 med vaniljesmag fra linusprodk 
  • 1 tsk. kardemomme 

 

REMONCE

  • 130 g becel let
  • 60 g multisød fra easis
  • 100 g marcipan fra easis
  • 2 spsk. kardemomme 
  • 1 spsk kanel. kanel
  • 1 nip salt

 

PENSLING

  • 1/2 dl kogende vand
  • 50 g sukrin Gold 
  • 1 spsk. multisød (til drys)
  • 1 tsk kardemomme 

 

DEJ

* Start med at lave din dej: lun mælk og becel let i en gryde eller i mikrobølgeovnen til smørret er smeltet. Det skal kun være lunt og ikke brændvarmt. 

* Kom det i en skål eller røremaskine sammen med gær og rør rundt ved lav omdrejning (så det ikke sprøjter ud over det hele) til gæret er opløst.

* Kom salt, sukker, mel og stødt kardemomme i skålen og rør rundt, start ved lav omdrejning, så det ikke sprøjter. Skru gradvist op og se om du kan give maskinen fuld gas i 5 minutters tid til din dej slipper kanterne og er helt blød og jævn.

* Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet i 60 minutter

REMONCE

* Imens kan du lave din remonce. 

* Kom 2 tsk. Kardemomme ned i en skål sammen med becel let, multisød, easis marcipan, kanel og salt og rør det sammen. 

RULLE-SNURRE METODE

* Når dejen har hævet, skal den rulles op på et bord. I en kvadrat, så tynd som muligt uden den sprækker. Brug blot lidt ekstra mel hertil.

* Smør så remoncen ud over det hele 

* Fold den sammen i 3 lag

* Skær en masse strimler (mine var ca. 2 cm bredde). Skær dem igennem, men ikke helt igennem. Stop så der er 2 cm tilbage i enden. 

* Så skal de snoes, twist dem rundt så mange gange du kan uden de går i stykker. Hold med den ene hånd fast i den ende som ikke er splittet op. Sno rundt om to fingre, lidt forsigtigt fingrene ud og fold enden under og op i midten af snurren. 

* Læg alle snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Imens kan du tænde ovnen på 200 grader.

PENSLING

*Imens de efterhæver og ovnen bliver varm, kan du lave din pensling. 

Bland det kogende vand med sukrin Gold i en skål og rør indtil sukrin Gold er opløst. 

*I en anden skål blandes multisød sammen med kardemomme. 

*Bag nu kardemommesnurrerne i ca 8-9 minutter ved de 200 grader. 

*Tag derefter pladen ud og pensl med det samme sukrin Gold over snurrerne og drys med kardemomme

1