Af Natasha Hansen

Lækker saftig protein brunsviger uden sukker.  Denne portion svare til ca. 4 personer  Du skal bruge følgende ingredienser: 

Kagedej: 

  • 20 g becel let
  • 1/2 dl mælk
  • 12,5 g gær
  • 1/2 æg
  • 1 tsk sukrin 
  • 1 nip salt
  • 110 g hvedemel 
  • 15 g Whey100 Linuspro proteinpulver med vaniljesmag 

Fyld: 

  • 75 g sukrin Gold (brun farin kan bruges hvis den ikke skal være sukkerfri) 
  • 35 g becel let 
  • evt lidt karamel sirup (sukkerfri) 

 

Fremgangsmåde: 

Start med at smelte Becel let til dejen. Herefter tilsætter du mælk og gær og røre det godt sammen indtil gæret er opløst. 

Tilsæt æg, salt, sukrin, mel og proteinpulver – rør det hele godt sammen til en let og smidig dej. Hvis dejen er lidt for klisteret kan der tilsættes lidt mere hvedemel (pas dog på med ikke at tilføje for meget da den så bliver tør). 

Kom dejen i en brød/kageform beklædt med bagepapir. Lad nu dejen hæve ca 45 minutter. 

Mens dejen hæver laves fyldet til kagen. Kom Sukrin Gold og Becel samt sirup hvis dette ønskes i en gryde. 

Varm nu fyldet op ved svag varme, under grundig røring. Tag nu fyldet af varmen og lad køle ned indtil kagen er hævet færdig(rør lidt i fyldet engang imellem). 

Når kagen er færdig hævet, prikkes der lidt små huller i dejen med fingerne.  Hæld nu fyldet over kagen og sæt den i ovnen.

Bag den i ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft. 

Tag brunsvigeren ud og lad den køle lidt af inden den serveres.

1