Af Natasha Hansen

 

Proteinrig citronfromage. Nu nærmer påsken sig og i den anledning har jeg været i køkkenet endnu engang og forsøgt mig med en sundere og mere proteinrig udgave af den klassiske citronfromage 

Til denne portion skal der bruges følgende (ca 4-5 portioner)

 

Citronfromagen:

  • 2 æggeblommer
  • 50 g multisød fra @easis_udentilsatsukker 
  • 2 stk. husblas
  • Saft fra 1 citron
  • 0,75 dl cremefine 19%
  • 50 g skyr med vaniljesmag
  • 2 æggehvider 
  • 20 g Whey100 proteinpulver med vaniljesmag fra @linusprodk 
  • Pynt (valgfrit): 
  • 10 mini påskeæg
  • 5 chokoladekugler fra @easis_udentilsatsukker  

 

Fremgangsmåde:

Start med at piske æggeblommerne og multisød sammen i en skål – pisk indtil det bliver hvid og skummende. 

Put nu husblas i en skål med koldt vand og lad det ligge i 15 minutter. Pres saften ud af en citron og hæld det i en lille skål. 

Pisk nu cremefine stiv til en flødeskum. Herefter vender du flødeskummen i æggeblommemassen. 

Tag en ren skål og rene piskeris og pisk æggehviderne stive. 

Vrid nu væsken fra husblas og kom dem i skålen med citronsaft og varm det i microovnen i ca 30 sekunder. 

Vend nu citronsaft, proteinpulver og skyr i æggeblommemassen. Tilsidst vender du de piskede æggehvider forsigtig i massen. 

Vend det forsigtig med en dejskraber så du ikke slår al luften ud af hviderne. 

Nu kommer du citronfromagen i enten en stor glas skål eller mindre skåle/glas hvis det skal portionanrettes. Stil det nu i køleskabet i minimum 4-5 timer indtil det sætter sig. 

Inden citronfromagen serveres pyntes den med det ønskede pynt 🐥🐣🍋 

1