Af: Tiffanie Overgaard
 
Ingredienser:
– 2 æbler (ca. 260 g.)
– 3 dl. æggehvider
– 3 spsk. fibrex eller HUSK/Loppefrøskaller (ca. 20 g.)
– 2 spsk. hytteost 1,5% (ca. 70 g.)
-20 g LinusPro vanilje proteinpulver
– 1 1/2 tsk. kanel
– Lidt salt
– Lidt flydende sødemiddel (eller Sukrin)
 
Topping:
– 25 g mandler
 
Fremgangsmåde:
Vask æblerne og skær kærnehuset fra. Skær æblerne i tynde skiver. Læg dem jævnt fordelt i et fad med bagepapir. Mix de øvrige ingredienser sammen (undtagen mandler). Hæld blandingen over æblerne, men sørg for at du får fordelt Fibrex og hytteost mellem æblerne. Hak til sidst mandlerne og drys dem over kagen. Bag kagen i 25-30 min. ved 180 g. Top æblekagen med skyr eller hytteost rørt med LinusPro vanilje proteinpulver.