Elastikker er gode til styrketræning, da de ligesom håndvægte yder god modstand, der svarer til et antal kilo. Det betyder, at du kan finde elastikker, der passer til dit niveau. Det gode ved elastikker er også, at de er nemme at vikle om et fast punkt, så du kan få et træk og en øvelse, som du ellers kender fra træningscenterets maskiner eller vægte.

I modsætning til vægte så fylder elastikker ikke i hjemmet, og du kan tage dem med dig på ferie eller lignende. Derfor har vi dedikeret denne side til træning med elastikker, og vi har tilrettelagt et træningsprogram med elastik, så du kan komme i gang med denne undervurderede træningsform.

 

Fordomme om træning med elastik

Der er mange fordomme om træning med elastikker – f.eks. at det kun er for genoptræning eller til ældre, men det er langt fra sandheden.

Du kan få elastikker med mere end 50 kgs modstand, og du kan kombinere elastikkerne til at fordoble modstanden. Det er altså frem for alt et spørgsmål om at acceptere en ny måde at flytte kilo på, og sætte pris på hvor praktiske elastikker er.

Uanset hvilken type træning du kører, så er det vigtigt med protein, hvis du gerne vil have en optimal muskelopbygning. Du kan få tilskud af protein både i form af proteinbars og proteinpulver her hos Linuspro.

 

Dit træningsprogram med elastik

I træningsprogrammet angiver vi ikke kilo, men det er op til dig at finde den modstand, som passer til dit niveau.

Squat – 10 gentagelser.

  • Placér elastikken under dine fodsåler og over dine skuldre, ligesom hvis du havde en vægtstang på skuldrene.

 

Biceps curls – 10 gentagelser.

  • Du placerer elastikken under dine fødder, og tager elastikken i dine hænder foran dig. Du laver dine curls på samme måde, som hvis du stod med to vægte.

 

Dødløft – 10 gentagelser.

  • Før elastikken under dine fodsåler, så du kan tage fat i hver ende af elastikken med dine hænder. Træk op i elastikken på samme måde, som når du kører dødløft.

 

Skulderpres – 10 gentagelser på hver side.

  • Før en elastik under fødderne og op til din ene hånd. Øvelsen består af at skubbe elastikken opad.

 

Bænkpres – 10 gentagelser på hver side.

  • I bænkpresset erstatter du vægtstangen med en elastik, som skal vikles om et fast punkt i brysthøjde. Du træner en side af gangen, idet du står med ryggen til det faste punkt, og trækker elastikken frem foran dig. Du laver altså den samme bevægelse frem som i et bænkpres, men du gør det med elastik, og med kun en arm af gangen. Stram godt op i din core, så du ikke vrider rundt, når du trækker.

 

Cable row – 10 gentagelser på hver side.

  • Denne øvelse kan du både lave siddende, som i et cable row, eller stående. Vikl din elastik om et fast punkt, så du kan trække i den, vær opmærksom på at den er i mavehøjde. Igen er denne øvelse en arm af gangen.

 

Pull downs – 10 gentagelser på hver side.

  • Her skal du vikle din elastik om et punkt over dig, så du kan trække den ned mod dig i en lige bevægelse, hvor din albue går fra skulderhøjde til at være langs med din overkrop.

 

Push downs – 10 gentagelser.

  • Din elastik er placeret som den var i pull down-øvelsen. Her skal du med triceps skubbe elastikken ned. Brug begge hænder til at tage om elastikken, og træk den ned med én bevægelse, hvor du går fra bøjede til strakte arme. Fokus skal være på triceps, og ikke dine skuldre.

 

Kør sættet tre gange.

Hvis du gerne vil prøve kræfter med andre former for træning, så bør du se på vores store samling af træningsprogrammer, hvor vi guider dig gennem hele kroppen.

træningsprogram med elastik - en holdtræning med brug af elastik