Når du skal lægge et træningsprogram med vægttab for øje, så er der en række ting, du bør være opmærksom på for at opnå de bedste resultater. Det vil vi se nærmere på her, så du kan blive rustet til at nå din målsætning.

Hvis træning er nyt for dig, så handler det både om at blive god til at få trænet, og om ikke at overbelaste kroppen med forkert eller for meget træning. Når du laver træning for at få et vægttab, så skal du se det som en langstrakt proces. Det er nærmere et maraton end en sprint, men når du først er kommet godt i gang, så vil du opleve succesoplevelser, der hjælper til at holde gejsten oppe.

Konditionstræning og vægttab

Når du skal træne for at tabe dig, så har du brug for en træning, der forbrænder kalorier, men uden at efterlade dig med en stor sult bagefter. Du kan med fordel spise proteinbars, hvis du har brug for lidt i forbindelse med træningen. Du har overordnet set brug for en rolig konditionstræning, med indlagte intervaller af høj intensitet, og krydret med lidt styrketræning. Den afdæmpede konditionstræning bør være en del af dagligdagen i form af cykling og gåture med lidt gejst på. Hvis du godt kan lide at løbe, så er det også fint. Men lad være med løbe med høj intensitet over længere tid. Uanset om du går, løber eller cykler, så kan du følge dette interval- og træningsskema:

 

 • 2 minutters aktivitet på lavt blus
 • 30 sekunders øget aktivitet – afdæmpet sprint hvis du cykler eller løber

Gentag dette mønster 10 gange og du har en lille halv times konditionstræning med vægttab for øje.

Det er bedst, hvis du kan køre denne lille træning 4 gange om ugen, men du kan også samle sammen, og køre 2 dage med 1 times konditionstræning.

Vægttab og let styrketræning

Det er også godt at få lidt styrketræning ind i dit program, da muskler forbrænder fedt rigtig godt. Kør tre gange om ugen et lille træningspas med squats, lunges og dødløft på dage hvor du ikke laver konditionstræning.

 • Squats – 10 gentagelser
 • Lunges – 10 gentagelser
 • Dødløft – 10 gentagelser
 • Pause
 • Gentag serien.
 • Pause
 • Gentag serien

 

Træning og vægttab – et tilpasset program

Det vigtigste når du skal træne for at tabe dig, det er er at se aktiviteter overalt i din hverdag. Du tager trappen i stedet for elevatoren, du cykler selvom det regner og så videre. Her er et træningsskema du kan tage udgangspunkt i.

 

 • ½ times konditionstræning – mandag, onsdag, fredag og lørdag.
 • Styrketræning – tirsdag, torsdag og søndag.

 

Hvis du har tid og mulighed, så kan du sagtens forlænge sessions med konditionstræning. En halv time er et fornuftigt minimum, der får sat gang i forbrændingen. Det afgørende er at du får trænet jævnligt, og at du finder den form, der motiverer dig til ikke at springe over hvor gærdet er lavest. Træning for at opnå et vægttab tager tid, og det handler ofte også om at få nye og bedre vaner. Derfor skal din træning indrettes til dit skema på en måde, der fungerer på lang sigt.

Du kan se alle vores træningsprogrammer her – vi har samlet dem alle i en ultimativ guide.

træningsprogram til vægttab - illustreret